søndag 23. september 2012

Middagsselskap med høstens nydelige farger og smaker

I går hadde vi middagsselskap med 11 til bords og temaet for selskapet var høstens farger og smaker.

I løpet av uken har jeg og hundene vært på min barndomsgåd og funnet naturens skatter som vi skulle pynte bordet med. Se link: Høstbord

Jeg hadde dekket bordet med rogn, kvist, kongler, blader og epler. 

Vi ville sette sammen en meny med høstens ingredienser og farger. 
Valget falt derfor på:

Biff stroganoff
Tilslørte bondepiker 




Oppskrift Biff stroganoff:  

Dette trenger du til 4 pers:
 800 g Flatbiff
200 g sjampinjonger
2 stk løk
2 stk rød paprika
2 ss tomatpuré
2 ts paprikapulver
6 dl kraft
6 dl fløte
2 dl rømme

Kutt flatbiffen i strimler og brun kjøttet i en gryte. Kutt løken og ha i gryten sammen med kjøttet til den blir myk. Tilsett tomatpurè og paprikapulveret, og la det frese litt. Hell på kraften og la det hele småkoke til kjøttet er mørt (ca 50 minutter). Bland i fløte og rømme, og la koke litt før forstekt sopp og paprika has i. Smak til med salt og pepper. Dryss gjerne finhakket persille over til slutt. Serveres med kokt ris.

Oppskrift Tilslørte bodepiker: 

Dette trenger du til 4 pers:
3stkeple
6sssukker
½dlvann
2sssmør
6ssbrødrasp
1tsmalt kanel 
3dlkremfløte
  Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl. Pisk fløten luftig. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

Tusen takk for en fantastisk koselig kveld med godt selvskap og gode venner
 og nydelige blomster i høstens vakkreste farger:) 

Håper alle har en kjempe fin søndag:)
Mari






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for din hilsen ♥